Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας»


Πήραμε (και δημοσιεύουμε) πρόσκληση για συμμετοχή στο fest 2010 της άμεσης δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη.


Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο πρώτο «Φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2010, και στην πορεία της 11 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με κοινό πρόταγμα την Άμεση Δημοκρατία, μέσω της οποίας θεωρούμε ότι εκφράζεται πολιτικά το νέο κοινωνικό ρεύμα που διαμορφώνεται από το διάχυτο και ακηδεμόνευτο κίνημα αντίστασης ενάντια στις επιλογές του κράτους.
Η γενικευμένη καπιταλιστική κρίση έχει εξελιχθεί από χρηματοπιστωτική σε βαθιά συστημική, φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα, που σχετίζονται με την κατάρευση της κοινωνικής συνοχής, πάνω στην οποία στηριζόταν μέχρι τώρα το καθεστώς. Η αποδόμηση αυτή εκδηλώνεται στο σύνολο των κοινωνικών θεσμίσεων και δραστηριοτήτων, που αφορούν στην εργασία, στην παιδεία, στην οικογένεια, στη γειτονιά, στην πόλη κλπ. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και την ένταση της οικολογικής καταστροφής ως προϊόν της λεγόμενης “καπιταλιστικής ανάπτυξης”, αντιλαμβανόματσε γιατί η κρίση του συστήματος και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αποτελεί το έναυσμα για την αναζήτηση μιας ριζικά άλλης, νέας κοινωνικής ταυτότητας, έξω από αυτή που επιβάλει ο καπιταλισμός και η κυριαρχία.
Έχει ανοιχτεί ένα πεδίο μάχης, από το οποίο δεν θέλουμε να λείψουμε, και στο οποίο σας καλούμε να συμμετέχετε, όχι μόνο με την παρουσία σας, αλλά μέσω της ουσιαστικής συμβολής σας, καταθέτωντας τις απόψεις και τις εμπειρίες σας, τις οποίες αναγνωρίζουμε ως ουσιαστικές παραμέτρους στη μάχη αυτή.
Στο 3ήμερο φεστιβάλ για την άμεση δημοκρατία, δεν αναγνωρίζουμε απλώς μια φιλολογική συνεύρεση, όπως επίσης και το μπλοκ της άμεσης δημοκρατίας δεν αποτελεί για μας μόνο μια στιγμή που εκτονώνει τη διαμαρτυρία της σε μια διαδήλωση. Αντίθετα, η παρουσία και συμμετοχή ανθρώπων με διαφορετικές διαδρομές, αλλά με κοινή επιλογή και επιδίωξη την πραγμάτωση της άμεσης δημοκρατίας, περιμένουμε να συμβάλλει σημαντικά στη συγκρότησης μιας σχέσης αλληλεγγύης με συνέχεια και βάθος στον χρόνο, που θα χαρακτηρίζεται από το κοινό όραμα για μια δίκαιη, ελεύθερη και αντικυριαρχική κοινωνία.
Οι ημερομηνίες που έχουμε επιλέξει δεν είναι τυχαίες. Στις 11 Σεπτεμβρίου, κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την οικονομική πολιτική των επόμενων ετών, την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώνουν στους δρόμους. Θα είμαστε εκεί μαζί τους, φέροντας το μήνυμα της Αλληλεγγύης και της Αντίστασης, καθώς και το αίτημα για κοινωνική Ανατροπή, με ένα θετικό και δημιουργικό πρόταγμα ενάντια στο κράτος, στο κεφάλαιο και στην εξουσία, με την Άμεση Δημοκρατία, για την Κοινωνική αντιεξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου