Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην Έδεσσα! 10/11/12 Σεπτεμβρίου


Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπου οι πάντες ασχολούνται με το πώς θα την ξεπεράσουμε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν τους ανθρώπους με ειδήσεις που σπέρνουν την ανησυχία και την απαισιοδοξία, μια ομάδα ανθρώπων-καλλιεργητές και χειροτέχνες- μέσα από μια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που διοργανώνουν ο Δήμος Έδεσσας, η Ν.Α.Πέλλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας & ο Σύλλογος Προστασίας Καταναλωτών, θέλουν να δώσουν ένα πανελλαδικό μήνυμα ποιοτικής διατροφής, υγείας, ποιοτικής ζωής και λύσης ακόμη στο οικονομικό αδιέξοδο.

Οι συμμετέχοντες που στην πλειοψηφία τους απετέλεσαν τους πρωτοπόρους που ξεκίνησαν να ακολουθήσουν το ευγενικό μονοπάτι της επιστροφής στη φύση, έχουν σαν όραμα ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στην αυτάρκεια, τη συντροφικότητα, το μοίρασμα και μια μέθοδο γεωργίας που σέβεται το περιβάλλον, δε δηλητηριάζει τη φύση και αποτελεί το θεμέλιο λίθο για το κτίσιμο υγείας στους ανθρώπους. Πιστεύουν χαρακτηριστικά πως καθαρός αέρας, καθαρή τροφή και καθαρό νερό είναι η βάση της υγείας. Κι’ όπου υπάρχει υγεία από κοντά βρίσκεται και η χαρά. Μήπως το νόημα της ζωής δεν είναι να τη ζήσουμε με όλο μας το είναι και να γευόμαστε τη χαρά κάνοντας πράγματα που αγαπάμε;

Η γιορτή αυτή στην οποία θα συμμετέχουν καλλιεργητές και χειροτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα είναι αφιερωμένη στην αυτάρκεια, αυτάρκεια σε διατροφικό επίπεδο, σε επίπεδο υγείας, σε νοητικό επίπεδο. Φιλοδοξεί να δώσει ένα μήνυμα πως ο μόνος δρόμος για να αποκαταστήσει ο άνθρωπος τη χαμένη του νοητική και σωματική υγεία είναι αυτός της επιστροφής στη φύση. Αν ο άνθρωπος βάλει σαν όραμα της ζωής του να υπηρετήσει τη φύση και την ανθρωπότητα κατανοώντας τη φιλοσοφική αλήθεια πως όλα είναι ένα και το ένα είναι το όλο, τότε το κτίσιμο πάνω στη γη ενός επίγειου παράδεισου θα είναι απόλυτα εφικτό.
Παρασκευή 10.Σεπ.2010
Εκθεση - Αγορά προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Σάββατο 11.Σεπ.2010
Εκθεση - Αγορά προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Ημερίδα για την Υγεία & την Διατροφή
Διαγωνισμός Τοπικής Γαστρονομίας
Κυριακή 12.Σεπ.2010
Εκθεση - Αγορά προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
@
Όλο το πρόγραμμα Αναλυτικά ... http://www.edessacity.gr/civilization/ecofestival/index.htm




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου