Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα "Η μαγεία τις 3D φωτογραφίας στα κλεμμένα μάρμαρα της Ακρόπολης"


Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 20.00, στην αίθουσα Ιακωβίδη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ένα χρόνο και μια μέρα μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που φτιάχτηκε για να στεγάσει τον κλεμμένο θησαυρό της Ακρόπολης, γίνονται και τα εγκαίνια της 3D έκθεσης με αυτό το θέμα.
Ένα χρόνο και μια μέρα μετά κάθε συζήτηση ή και ψίθυρος για την επιστροφή των "ελγινείων" έχει σκεπαστεί από τη βαριά σκιά του Δ.Ν.Τ.
Σύντομα η προσπάθεια του ελληνικού λαού για επιβίωση θα μοιάζει πιο πολύ με την μάχη των Λαπιθών με τους Κένταυρους, που ακόμα στεγάζεται στο Βρεττανικό μουσείο.
Αξίζει τον κόπο εκείνες τις ημέρες να δει κανείς αυτήν την έκθεση. Θα έχει την μοναδική ευκαιρία να φέρει κοντά του , με τα ειδικά γυαλιά, τα εκπληκτικά αυτά έργα τέχνης.
Όχι με τα εθνικιστικά του γυαλιά αλλά με τα γυαλιά του πολίτη του κόσμου που αναγνωρίζει τις κλοπές του παγκόσμιου πολιτισμού που διέπαρξαν οι αποικιοκράτες σε βάρος των λαών και αυτές που συνεχίζουν να διαπράτουν οι νεοαποικιοκράτες σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.
Αυτοί που δεν τα έχουν δει ποτέ, αλλά ακόμα και όσοι έχουν δει τα γλυπτά στο Λονδίνο, θα έχουν την ευκαιρία να τα περιεργαστούν σε εκπληκτικές λεπτομέρειες μέσω της πρωτότυπης τεχνικής τρισδιάστατης φωτογραφίας της Κίκας Παρδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου