Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Φωτογραφίες από την ποδηλατοπορεία








Το Σάββατο 23 Μαίου έγινε η ποδηλοτοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού με πρωτοβουλία των παρακάτω συλλογικοτήτων: Ανατολικοί Ποδηλάτες, ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ .

Μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και βγήκαν στους δρόμους για να υποδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ που στόχο έχουν να ισοπεδώσουν και τις τελευταίες νησίδες πρασίνου της Αθήνας και να μετατρέψουν τον Υμηττό σε ένα "πάρκο" αυτοκινητόδρομων και κόμβων. Η πορεία ξεκίνησε από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης και πέρασε από πολλούς δήμους, όπως το Παγκράτι, την Καισαριανή, το Βύρωνα, την Ηλιούπολη... Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν πολλά φυλλάδια και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή.

Ούτως ή άλλως η θέα τόσων πολλών ποδηλατών στην πόλη αποτελεί πάντοτε μια ζωντανή απόδειξη ότι ένας άλλος τρόπος μετακίνησης είναι εφικτός, ο οποίος είναι φιλικός προς το περιβάλλον και εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους μας.

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ!
  • να μη μετατραπεί η Αττική σε έναν απέραντο αυτοκινητόδρομο
  • να μην ισοπεδωθούν και οι τελευταίες νησίδες πρασίνου της Αθήνας
  • για μια πιο ανθρώπινη πόλη, με προτεραιότητα στους πεζούς, τα παιδιά, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, τα ποδήλατα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου