Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τα σύρματα κόπηκαν. Το πρώτο βήμα έγινε. Ο χώρος της 129ΠΥ άνοιξε!

Χρόνια τώρα αυτός ο καταπράσινος χώρος, δεκάδων στρεμμάτων, γεμάτος ψηλά δένδρα, δίπλα στο Praktiker, μένει κλειστός για το κοινό. Σήμερα, Κυριακή 24 Μαίου, τα σύρματα επιτέλους κόπηκαν. Το πρώτο βήμα έγινε.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Κάτοικοι Ελληνικού, Αλίμου και άλλων περιοχών, πρωτοβουλίες πολιτών, δημοτικές κινήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Ελληνικού και βρέθηκαν σήμερα έξω από το 129 ΠΥ με σκοπό να κόψουν τα σύρματα που χωρίζουν τα σπίτια από ένα έτοιμο πάρκο υψηλού πρασίνου.

φώτο έξω από το χώρο.

Τα σύρματα κόβονται.


Η είσοδος ανοίγει.



Ο κόσμος μπαίνει μέσα στο χώρο.









Όπως βλέπουμε πρόκειται για ένα έτοιμο πάρκο, δίπλα μας!



Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο

Ο χώρος αυτός στο πλάι της Λ. Βουλιαγμένης, αμέσως μετά το Practiker, ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Από τα χρόνια της Δικτατορίας παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας για τις ανάγκες της 129 Π.Υ. Σήμερα που η μονάδα αυτή αποχωρεί πρέπει ν’ ανοίξει στο κοινό, και να σωθούν τα δέντρα και το πράσινο από την επίθεση που ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ.


Το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει στη θέση των εκατοντάδων ψηλών δέντρων που σήμερα στολίζουν το χώρο να φυτέψει δυο τεράστιους κόμβους και στη θέση του πράσινου να γεμίσει με άσφαλτο και τσιμέντο τη γειτονιά.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ !

http://www.elliniko.gr/article.php?id=6149

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου