Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η κατάσταση στην Τσιάπας – Αλληλεγγύη στους Ζαπατίστας - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τους τελευταίους μήνες οι Αυτόνομες Κοινότητες των Ζαπατίστας στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού δέχονται μια απίστευτης αγριότητας επίθεση από παραστρατιωτικές ομάδες, με την ανοχή όσο και την υποστήριξη κάποιες φορές του Μεξικάνικου στρατού. Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η εξόντωση του Ζαπατίστικου κινήματος. Είτε με τη μορφή της πίεσης μέσω της «τοπικής τουριστικής ανάπτυξης», είτε με τη μορφή δωροδοκιών, είτε με την ωμή απροκάλυπτη στρατιωτική βία ο στόχος παραμένει ίδιος. Οι ενοχλητικοί Ζαπατίστας, αυτοί οι οποίοι από τα κάτω οικοδομούν μια άλλη κοινωνία και οι οποίοι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, λόγω της οργισμένης αξιοπρέπειάς τους, στα τέσσερα σημεία της γης, πρέπει να εξαφανιστούν.


Τους τελευταίους μήνες η ελληνική κοινωνία
δέχεται μια ανηλεή επίθεση από το ευρωπαϊκό και διεθνές κεφάλαιο, τους διεθνείς κερδοσκόπους, τα χρηματιστηριακά και χρηματοοικονομικά ταμεία. Με σύμμαχους τα εγχώρια Μέσα Επικοινωνίας τρομοκρατούν το κόσμο της εργασίας και τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα εν ονόματι του «χρέους». Στόχος είναι από την μια αυτή η κοινωνία να μετατραπεί σε προτεκτοράτο, να υποταχθεί σε τέτοιο ταπεινωτικό βαθμό όπου πλέον όλες οι επιταγές των διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνονται ασμένως αποδεκτές και από την άλλη κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα να εξαφανιστούν, όπως «μαγικά» εξαφανίζονται από τα δελτία των ειδήσεων οι χιλιάδες των διαδηλωτών, αλλά και η άγρια καταστολή των ίδιων των διαδηλώσεων.


Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Τρίτη 23 Μαρτίου και ώρα 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96 με θέμα : «Η κατάσταση στην Τσιάπας – Αλληλεγγύη στους Ζαπατίστας».

Θα προβληθεί η ταινία «Η αυτονομία των Ζαπατίστας-Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός».Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας και να συζητήσουμε μαζί για το παράδειγμα των Ζαπατίστας, για τον τρόπο με τον οποίο οικοδομούν από τα κάτω θεσμούς όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία, η δικαιοσύνη, η τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί πράγματι ένας άλλος κόσμος, είτε στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού, είτε στην Ελλάδα, ένας κόσμος των από κάτω για τους από κάτω, είναι εφικτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου