Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Ένας σύντομος απολογισμός για την εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων για τη Γάζα
Τις τελευταίες ημέρες του 2008 το κράτος του Ισραήλ ξεκίνησε μια βάρβαρη μαζική επίθεση εναντίον του λαού της Γάζας. Μία από τις πιο σύγχρονες πολεμικές μηχανές του κόσμου επιτέθηκε απ’ τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη! Μια επίθεση που ουσιαστικά αποτέλεσε γενοκτονία εις βάρος ενός λαού που παρέμενε (και παραμένει!) αποκλεισμένος σε ένα στενό κομμάτι γης χωρίς πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό, φάρμακα και τρόφιμα. Βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια και όλες οι υποδομές κατεστραμμένες! Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, παιδιά και άμαχοι! Η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων μετά από βδομάδες βομβαρδισμών άφησε πίσω της 1.330 νεκρούς, 5.450 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Λαμβάνοντας υπόψη της αυτή την πραγματικότητα, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων τα οποία θα σταλούν στη Γάζα προς ανακούφιση του πληγέντος παλαιστινιακού λαού.

Μετά από σχετική επικοινωνία αποφασίστηκε να παραδοθούν προς αποστολή στους Γιατρούς της Ειρήνης, τους πρώτους Έλληνες γιατρούς που μπήκαν στη Γάζα στις αρχές του Ιανουαρίου (βλ.«Ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα»).

Η συγκέντρωση φαρμάκων έλαβε χώρα, τόσο στο Άνω όσο και στο Κάτω Καλαμάκι, κράτησε τρεις εβδομάδες (έληξε στις 21/2) και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ακόμα δεν έχει γίνει αναλυτική καταγραφή, ωστόσο υπολογίζουμε ότι καταφέραμε να μαζέψουμε τουλάχιστον 18-20 κούτες με φαρμακευτικό υλικό.

Στις αρχές του Μαρτίου το υλικό αυτό θα παραδοθεί στους Γιατρούς της Ειρήνης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι την επόμενη φορά που θα ανοίξουν τα σύνορα θα είναι εκεί για να το μεταφέρουν στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ενδέχεται να συνοδεύσει την αποστολή και μέλος της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Πολιτών Αλίμου.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν λεπτομέρειες σχετικά με το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, καθώς και η σχετική επιστολή που θα μας δώσουν οι Γιατροί της Ειρήνης όταν τους παραδοθούν τα φάρμακα.

Ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας όσους και όσες συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου