Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ταυτότητα της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Πολιτών Αλίμου

Μετά από συζήτηση, καταλήξαμε στο παρακάτω κείμενο αναφορικά με την ταυτότητα της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Πολιτών Αλίμου. Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και να ενώσουμε τις φωνές μας για να τις κάνουμε να ακουστούν δυνατά.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ!


Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου, ξέσπασαν γεγονότα μεγάλης κοινωνικής έντασης. Χιλιάδες άνθρωποι, με πρωταγωνιστές τους νέους, ξεσηκώθηκαν μετά τη νέα αυτή επίδειξη κρατικής βίας και διαδήλωσαν επί μέρες στους δρόμους της Ελλάδας. Όλοι μας ζήσαμε τις πολύπλευρες εξελίξεις των ημερών αυτών και συνειδητοποιήσαμε ότι η εν λόγω δολοφονία και τα αμέτρητα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημάδεψαν τις διαδηλώσεις των πολιτών, δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά». Αντίθετα, αποτελούν μερικούς ακόμη κρίκους στη μακριά αλυσίδα της κρατικής αυθαιρεσίας η οποία είναι παρούσα σε κάθε έκφανση της ζωής μας και υποβαθμίζει την ποιότητά της.

Με αυτές τις σκέψεις έγινε στις 16 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου η πρώτη ανοιχτή συζήτηση πολιτών Αλίμου. Σε αυτήν, έδωσαν το παρόν απλοί πολίτες κάθε ηλικίας που αφού άκουσαν και ακούστηκαν, αποφάσισαν να συνεχίσουν να βρίσκονται, να συζητούν και να δραστηριοποιούνται ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν μία καλύτερη ζωή. Συμφωνήθηκε η κίνηση αυτή να καλείται Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου είναι μια συλλογικότητα κατοίκων του Αλίμου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και σε αυτά τα πλαίσια αντιτίθεται σε κάθε μορφή κρατικής καταστολής, διακρίσεων, αυθαιρεσίας, εκμετάλλευσης και καταπάτησης των δικαιωμάτων μας.

Αποτελεί ένα χώρο διαλόγου, ουσιαστικής πληροφόρησης και δράσης για τα κοινά και φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλους όσοι επιθυμούν να παλέψουν συλλογικά προς την κατεύθυνση μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η Πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε κάθε κοινωνικά ευαισθητοποιημένο πολίτη.

Η παρέμβαση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Πολιτών Αλίμου ξεκινά από τα τοπικά προβλήματα, τα ζητήματα δηλαδή της πόλης μας όπως είναι π.χ. το κτήμα Τράχωνες που ετοιμάζονται να εντάξουν στο σχέδιο πόλης, η «ιδιωτική» παραλία περιφραγμένη με κάγκελα ή καρέκλες, ο λόφος Πανί που κινδυνεύει από την τσιμεντοποίηση ή το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου οι προεκλογικές υποσχέσεις για τη μετατροπή του σε πάρκο μένουν στα χαρτιά. Παράλληλα, η δράση της Πρωτοβουλίας επεκτείνεται σε κάθε θέμα που αφορά και ενδιαφέρει τα μέλη της.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου είναι και λειτουργεί ως μία ανεξάρτητη από κομματικές δυνάμεις συλλογικότητα. Δεν εντάσσεται ούτε πρόκειται να ενταχθεί σε κάποια κομματική παράταξη. Συνεπώς, τα μέλη της, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και καταβολές, συνέρχονται εκπροσωπώντας τον εαυτό τους και μόνο.

Οι αποφάσεις της Πρωτοβουλίας λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά, από την ανοιχτή συνέλευση των ισότιμων μελών της.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου έχει σχέσεις διαλόγου με άλλες κινήσεις με παρόμοιες αρχές και στόχους και επιδιώκει, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της, να προβαίνει σε κοινές δράσεις με αυτές.

2 σχόλια:

  1. Τώρα γιατί όλες αυτές οι "αυτόνομες προτοβουλίες πολιτών" έχουν από πίσω ακροαριστερούς και ακροδεξιούς, δεν μπορώ να το καταλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. afou eisai bamias pou na katalaveis??psifise giorgaki mipos beis se kana dimosio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή