Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ποιοι είμαστε εμείς;

Είμαστε πολίτες του Δήμου Αλίμου που πήραμε την πρωτοβουλία να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να δημιουργήσουμε μία συλλογικότητα πολιτών και κατοίκων Αλίμου. Αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία υπήρξε η πρόσφατη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας. Η οργή μας ξεχείλισε. Στη λίστα της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας προστέθηκε αυτή τη φορά ένας ανήλικος μαθητής, γεγονός που έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Αυτή η εξέγερση δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους!

Αν προσθέσουμε δίπλα στην αστυνομική βία, την καταστολή, την ακρίβεια, τις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, την μη ύπαρξη δωρεάν δημόσιας παιδείας και υγείας, την περιβαλλοντική καταστροφή καθώς και τα προβλήματα που αφορούν άμεσα και καθημερινά το δήμο μας (η "ιδιωτική" παραλία Αλίμου, το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, ο λόφος Πανί που κινδυνεύει άμεσα από το τσιμέντο, το κτήμα Τράχωνες που ετοιμάζονται να εντάξουν στο σχέδιο πόλης και πολλά άλλα), τότε είναι φανερό ότι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Για όλους αυτούς τους λόγους συναντηθήκαμε άνθρωποι, πολίτες του Αλίμου, πρώτη φορά την Τρίτη 16/12, στο Πολιτιστικό Κέντρο, για να κουβεντιάσουμε τις εξελίξεις και να αναλάβουμε δράση. Στην Πρωτοβουλία πολιτών Αλίμου συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές ανησυχίες για αυτά που συμβαίνουν. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις φωνές μας στη βάση αυτών που συμφωνούμε και να τις κάνουμε να ακουστούν δυνατά.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου