Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2

Την Κυριακή 27/2 στις 6μμ η "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης" θα πραγματοποιήσει συνάντηση για το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση, είσοδος από Λ. Βουλιαγμένης- 150μ αριστερά). 
Η συνάντηση θα είναι μία ευκαιρία να βρεθούν πολίτες που μοιράζονται την ίδια αγωνία και απόψεις για το Ελληνικό και να συγκροτήσουν μία Επιτροπή στήριξης του αγώνα για μία άλλη αξιοποίηση του Ελληνικού. 


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Διαβάστε περισσότερα.....!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

Το κείμενο που ακολουθεί έχει συνταχθεί με πρωτοβουλία μελών του «Παναττικού Δικτύου κινημάτων πόλης και ενεργών πολιτών» και απευθύνεται για υπογραφή σε φορείς, συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες , Επιτροπές, Ομάδες, Στέκια, Συντονιστικά, Δίκτυα, καθώς και σε Δημοτικές Παρατάξεις για συνυπογραφή.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ:
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!


"Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ πράσινο...το πράσινο το έχουν ανάγκη άλλες συνοικίες και όχι το Ελληνικό... το πάρκο κοστίζει πάρα πολύ και δεν έχουμε να το πληρώσουμε».

Αυτά ήσαν τα επιχειρήματα τους χρόνια τώρα. Τα ίδια έλεγαν o Κ. Σημίτης, o Κ. Καραμανλής, o Γ. Παπανδρέου! Αυτά αναμασούσαν τρεις κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, αυτά διέδιδαν τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” στα τηλεπαράθυρα, αυτά ανέλυαν περισπούδαστα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό φωστήρες.

Μην ανησυχείτε μας έλεγαν, θα κτίσουμε το Ελληνικό αλλά θα σας γεμίσουμε την υπόλοιπη Αθήνα με πλατείες και πάρκα!

Οι πραγματικοί αριθμοί έδειξαν άλλα. Η μελέτη του Πολυτεχνείου απέδειξε πόσο κοστίζει, πώς μπορεί να κατασκευαστεί το πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Με λίγα χρήματα και με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάρκο δηλαδή κοστίζει όσο το ένα τέταρτο ενός γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει! Το πάρκο θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη αν δεν σπαταλούσαν ή δεν χάριζαν στις εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο, τα 80 εκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που οι ίδιοι υπέγραψαν από το 2005, που οι ίδιοι εισέπραξαν. Το πάρκο του Ελληνικού και πολλά άλλα πάρκα, στο Γουδί, στον Ελαιώνα, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, τα έχει ανάγκη όλη η Αθήνα.
Όμως τώρα ήλθε η τρόϊκα, ήταν ωμή και δήλωσε στα ίσια, αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται στη σκιά με τους εμίρηδες του Κατάρ: Το Ελληνικό πωλείται.

Το Ελληνικό πωλείται, πρώτο αυτό, και ακολουθεί η ελληνική γη, οι ακτές, τα νησιά, τα δάση, τα δημόσια κτήματα! Όχι για να καλυτερέψουν τα πράγματα αλλά για να φάνε τα χρήματα έλληνες και ευρωπαίοι τραπεζίτες. Όχι για να γίνουν πάρκα αλλά για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Ε, λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό δεν θα πουληθεί! Δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει, ανήκει σε όλους μας. Δεν θα πουληθεί γιατί έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο της Αθήνας, δεν θα πουληθεί γιατί αν συμβεί αυτό, δεν θα μείνει τίποτε πλέον όρθιο, θα πουληθεί η γη μας, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας, το νερό που πίνουμε και η θάλασσα που κολυμπάμε.

Το Ελληνικό, δεν θα πουληθεί γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας, να το φυλάμε εμείς οι ίδιοι!"

Διαβάστε περισσότερα.....!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ του Ντακάρ..

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

"Εμείς, συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι στη Συνέλευση των κοινωνικών κινημάτων του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ 2011 στο Ντακάρ, διατρανώνουμε τη κεφαλαιώδη συμβολή της Αφρικής και των λαών της στην οικοδόμηση του ανθρώπινου πολιτισμού.
Μαζί, οι λαοί όλων των ηπείρων διεξάγουν αγώνες για να αντιταχθούν με τη μέγιστη ενεργητικότητα στη κυριαρχία του κεφαλαίου, που κρύβεται πίσω από υποσχέσεις οικονομικής προόδου και φαινομενικής πολιτικής σταθερότητας. Η αποαποικιοποίηση των καταπιεσμένων λαών παραμένει για μας, κοινωνικά κινήματα ολάκερου του κόσμου, μια μεγάλη πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί.
Επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας και την ενεργή αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τυνησίας, της Αιγύπτου και του αραβικού κόσμου που ξεσηκώνονται σήμερα για να διεκδικήσουν μια αληθινή δημοκρατία και να οικοδομήσουν μια λαϊκή εξουσία. Με τους αγώνες τους, δείχνουν το δρόμο για έναν άλλο κόσμο απαλλαγμένο από τη καταπίεση και την εκμετάλλευση

Επιβεβαιώνουμε με δύναμη την υποστήριξή μας στους λαούς της Ακτής του Ελεφαντοστού, της Αφρικής και ολάκερου του κόσμου στους αγώνες τους για μια κυρίαρχη και συμμετοχική δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση όλων των λαών.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΠΚΦ, η Συνέλευση των κοινωνικών κινημάτων είναι ο χώρος όπου σμίγουμε τη διαφορετικότητά μας, για να οικοδομήσουμε τις ημερήσιες διατάξεις μας και τους κοινούς αγώνες μας ενάντια στο καπιταλισμό, τη πατριαρχία, το ρατσισμό και κάθε μορφή διάκρισης.

Διαβάστε περισσότερα.....!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


"Η ρίζα της φιλοσοφίας της ζωής ξεκινά από τη στοργή και τη συμπόνοια.
Τα αποτελέσματα των ενεργειών μας ωριμάζουν επάνω μας και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Ένας κρύσταλλος παίρνει το χρώμα του υφάσματος στο οποίο έχει τοποθετηθεί. Λευκό, κόκκινο, μαύρο και τα λοιπά. Με τον ίδιο τρόπο, το περιβάλλον και οι συνθήκες στα οποία ζούμε επηρεάζουν την κατεύθυνση της ζωής μας. Στέλνω χαιρετίσματα σε όλους και ιδιαίτερα στους 300 συναδέλφους απεργούς πείνας. Η γνώμη μου είναι να συνεχίζουν να ζητούν νομιμοποίηση. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνουν δεκτές οι εργάσιμες μέρες που πραγματοποίησαν, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Χρειάζεται ξανά νομοθετική ρύθμιση και πιο σκληρός έλεγχος στον εργοδότη, γιατί με την κρίση πιο πολλοί εργαζόμενοι είναι χωρίς ασφάλιση, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους (Έλληνες ή ξένοι), πράγμα το οποίο θα είναι καταστροφικό και γιʼ αυτούς και για την Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι για να παραμένουν στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχουν έσοδα που τους επιτρέπουν να ζουν. Δεν έχουν κλέψει, δεν έχουν εγκληματίσει, δεν θέλουν να γίνουν παραβατικοί. Θέλουν με κανονικό τρόπο να συνεχίζουν να ζουν νόμιμα και με αξιοπρέπεια τη ζωή τους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπορούν να αποδείξουν ότι δουλεύουν.
Πώς γίνεται οι πολυεθνικές εταιρίες να κινούνται ελεύθερα σε όλη τη Γη και ο άνθρωπος να είναι συνέχεια περιορισμένος;"

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Διαβάστε περισσότερα.....!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ...



... την Τετάρτη 9/2/2011 στις 18:00 στο Μουσείο!

Διαβάστε περισσότερα.....!