Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

Το κείμενο που ακολουθεί έχει συνταχθεί με πρωτοβουλία μελών του «Παναττικού Δικτύου κινημάτων πόλης και ενεργών πολιτών» και απευθύνεται για υπογραφή σε φορείς, συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες , Επιτροπές, Ομάδες, Στέκια, Συντονιστικά, Δίκτυα, καθώς και σε Δημοτικές Παρατάξεις για συνυπογραφή.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ:
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!


"Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ πράσινο...το πράσινο το έχουν ανάγκη άλλες συνοικίες και όχι το Ελληνικό... το πάρκο κοστίζει πάρα πολύ και δεν έχουμε να το πληρώσουμε».

Αυτά ήσαν τα επιχειρήματα τους χρόνια τώρα. Τα ίδια έλεγαν o Κ. Σημίτης, o Κ. Καραμανλής, o Γ. Παπανδρέου! Αυτά αναμασούσαν τρεις κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, αυτά διέδιδαν τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” στα τηλεπαράθυρα, αυτά ανέλυαν περισπούδαστα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό φωστήρες.

Μην ανησυχείτε μας έλεγαν, θα κτίσουμε το Ελληνικό αλλά θα σας γεμίσουμε την υπόλοιπη Αθήνα με πλατείες και πάρκα!

Οι πραγματικοί αριθμοί έδειξαν άλλα. Η μελέτη του Πολυτεχνείου απέδειξε πόσο κοστίζει, πώς μπορεί να κατασκευαστεί το πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Με λίγα χρήματα και με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάρκο δηλαδή κοστίζει όσο το ένα τέταρτο ενός γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει! Το πάρκο θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη αν δεν σπαταλούσαν ή δεν χάριζαν στις εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο, τα 80 εκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που οι ίδιοι υπέγραψαν από το 2005, που οι ίδιοι εισέπραξαν. Το πάρκο του Ελληνικού και πολλά άλλα πάρκα, στο Γουδί, στον Ελαιώνα, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, τα έχει ανάγκη όλη η Αθήνα.
Όμως τώρα ήλθε η τρόϊκα, ήταν ωμή και δήλωσε στα ίσια, αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται στη σκιά με τους εμίρηδες του Κατάρ: Το Ελληνικό πωλείται.

Το Ελληνικό πωλείται, πρώτο αυτό, και ακολουθεί η ελληνική γη, οι ακτές, τα νησιά, τα δάση, τα δημόσια κτήματα! Όχι για να καλυτερέψουν τα πράγματα αλλά για να φάνε τα χρήματα έλληνες και ευρωπαίοι τραπεζίτες. Όχι για να γίνουν πάρκα αλλά για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Ε, λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό δεν θα πουληθεί! Δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει, ανήκει σε όλους μας. Δεν θα πουληθεί γιατί έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο της Αθήνας, δεν θα πουληθεί γιατί αν συμβεί αυτό, δεν θα μείνει τίποτε πλέον όρθιο, θα πουληθεί η γη μας, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας, το νερό που πίνουμε και η θάλασσα που κολυμπάμε.

Το Ελληνικό, δεν θα πουληθεί γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας, να το φυλάμε εμείς οι ίδιοι!"

16 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο...

    ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΛΚ...

    Και στα Ελληνικά μπας και δεν το καταλάβατε. Είστε μειοψηφία, πάρτε το χαμπάρι. Η Ελλάδα είναι ώρα να πάρει επιτέλους μπροστά. Τέλος στην μεταπολιτευτική αριστερομπουρδελοχούντα... Τέλος στους βολεμένους, τέλος στα ρουσφέτια. Η Τουρκία μας έχει ξεπεράσει έτη φωτός και εμείς ακόμα συζητάμε..

    Ρε ουστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγώ το ίδιο συμφωνώ με τους απο επανω , αρκετα με τη πάρτη σας βολεμένα τσουτσέκια κομματόσκυλα είρθε η ώρα να το βουλώσετε τωρα και να αφήσετε να παει η Ελλάδα μπροστά, αν δε γουστάρετε να πάτε στη κουβα ή στη β,κορέα να κάνετε το χαβαλέ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε κατακαημένοι, δεν έχετε καταλάβει πως ότι είναι "δημόσιο" (κρατικό δηλαδή) σε αυτή τη χώρα είναι ένα μπάχαλο; Ποιο είναι το (μακράν) ωραιότερο κομμάτι στην παραλιακή; Ο Φλοίσβος. Καθαρός, όμορφος, περιποιημένος, ωραία κτήρια, ωραία πεζοδρόμια...ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει τζάμπα τη βόλτα του, διότι κάποιοι ιδιώτες (αυτοί που αράζουν τα γιωτ) πληρώνουν ενοίκιο σε άλλους ιδιώτες (αυτούς που έχουν τη μαρίνα). Με το που βγαίνεις στη...δημόσια έκταση, χαμός: ξερά χόρτα, χώματα, σπασμένα πεζοδρόμια... Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε. Να χαίρεστε τη μιζέρια. Δεκαετίες κρατάτε αυτή τη χώρα όμηρο. Αλλά τέρμα τα ψέματα! ΟΣΟ ΠΑΙΞΑΤΕ ΠΑΙΞΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν σας αρέσει αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος ονομάζει αστική ανάπτυξη να πάτε πίσω στα χωριά σας να αδειάζει ο τόπος. Η ασχετοσύνη και ο λαϊκισμός κάποιων σαν εσάς είναι που έχουν κάνει την Αθήνα να μοιάζει με τριτοκοσμικό μεσανατολικό χωριό.

    Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά... και η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση χάρη σε εσάς και το είδος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος πλέον με τους κάθε λογής αρνητές των πάντων. Ξυπνάει σιγά - σιγά ο κοιμισμένος Έλληνας και μάλλον εσάς θα πάρει στο κυνήγι που τόσα χρόνια δεν αφήνεται τίποτα να προχωρήσει σε αυτή τη χώρα στον βωμό του "πράσινου". Για τα κάθε λογής αυθαίρετα που έχουν σκαρφαλώσει στον λόφο Πανί και στον γειτονικό Υμηττό δεν σας άκουσα ποτέ να διαμαρτύρεστε, για την καταπάτηση της κοίτης του ρέματος της Πικροδάφνης τίποτα, για τις παράνομες χρήσεις χώρων του πρώην αεροδρομίου από συνδημότες σας τσιμουδιά. Μήπως μένετε κιόλας σε κάποια από αυτά ή επειδή είναι μικροιδιοκτήτες και όχι μεγαλοεπιχειρηματιές δεν πειράζει??.

    Περάστε μία βόλτα για να δείτε τα κατορθώματα σας στον Ελαιώνα που τον σώσατε από την επέλαση των εργολάβων και σώσατε τους κορμοράνους.
    Ουστ κοπρόσκυλα...

    Το Ελληνικό είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί όλη η Αθήνα και η αξιοποίηση του ώστε να γίνει πόλος υπερτοπικής σημασίας (ακόμα και διεθνής) είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε Παναττικά χαιβάνια με τα τζουφια αριστερο-μολυσμενα κρανία που κουβαλάτε για πηγαίνετε μια βόλτα: στη Βαρκελώνη, την Ιστανμπούλ, τη Μαδρίτη και την Λισσαβώνα, στο Μαιαμι, το Ντουμπάι - ακόμα και στη Σόφια και συγκρίνετε τις "ξεπουλημένες" αυτές πόλεις με την "περιφανη" διελυμένη Αθήνα που ενώ όλες οι παραπάνω μητροπόλεις έχουν περάσει στον 21ο αιώνα η Αθήνα (εξαιτίας καθυστερημένων όπως εσείς) έχει καταντήσει να είναι ενα αστικό ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ των δεκαετιών του 60 και του 70.

    Αν ήσασταν ειλικρινείς (γιατί και ψεύδεστε και αντιδράτε μόνο και μόνο για να ακουστείτε καθώς έχετε κόμπλεξ που ειστε ασήμαντα ανθρωπάκια)θα είχατε χρόνια τώρα αγωνιστεί για να πρασινίσει ο κατα-καμένος και ρημαγμένος Υμμητός πάνω απο τα τζουφια ξεροκέφαλά σας. Θα είχατε ήδη κάνει κάτι για να μην φτάνουν οι παλιο-πολυκατοικίες της ελληνικής μιζέριας ως ψηλά σε αυτό το όμορφο βουνό και θα είχατε βάλει τα ξερά σας κάτω να φυτέψετε κανά δένδρο στο βουνό αυτό. Θα είχατε επίσης κινηθεί και εναντίων των οικοπεδοφάγων που έχουνε κατα-κτίσει το άμοιρο βουνό. Αλλά ίσως κάποιοι απο σας και να έχουν αγοράσει και διαμέρισμα σε κάποια βρωμοπολυκατοικία που έχει χτιστεί πάνω στις καταπατημένς πλαγιές.
    Οτι και να κάνετε το Ελληνικό θα γίνει ένα υπέροχο παραθαλάσσιο πάρκο με εντυπωσιακούς ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ...ΜΠΟΥ!
    Τι έγινε; τρομάξατε με τη λέξη "ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ" πολυκατοικιο-λάγνοι; Φοβάστε κατι όμορφο και που αφήνει -λόγω του υψους του - απλετο χώρο για πράσινο βρε χαιβάνια;

    Επίσης με την ιδιωτική πρωτοβουλία προχωράνε οι χώρες, ακόμα και σμεία μες την Ελλάδα όπως ο υπέροχος Φλοίσβος. Το μόνο καθαρό, όμορφο και μοντέρνο κομμάτι της παραλίας επειδή είναι δημιούργημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (που θα δώσει και ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ). Αν δεν σας αρέσουν αυτά μαζεψτε τα μπγαλάκια σας μπείτε σε μια χρονο-μηχανη και πάτε σε καποια κουμουνιστική πολη της Σιβηρίας να ζήσετε

    ΟΥΣΤ απο δω ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΡΕΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E λοιπον η ηληθιοτητα δεν εχει ορια. Το Ελληνικο πωλειται και παρτε το χαμπαρι!! Το ελληνικο δεν ανηκει σε εσας! Ανηκει στους Ελληνες που θελουν να το πουλησουν για να ξεχρεωσουνε. Αϊντε να τελειωνουμε με τα αριστεροειδη σε αυτην τη χωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και επειδη πωλείται δεν είναι κατ'ανάγκη και κακό. Γιατί; Τόσο καιρό που δεν είχε πουληθεί και ήταν μια κενή σαβούρα στη μέση του αστικού ιστού με σκουπίδια και ερείπια ήταν καλά. Τουλάχιστον τώρα θα γίνει κάτι όμορφο μαζί με πάρκο και θα βγεί και χρήμα που τόσο το έχουμε ανάγκη. Τα αριστεροιειδή δεν έχουν ιδέα πως παράγεται πλούτος και ΑΕΠ σε μιά χώρα. Εξ'αλλου αυτοί με τα καμώματά τους και με τις πιέσεις τους δεν είναι που δίόγκωσαν τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα βλέπουμε μια Ελλάδα που σερνόταν να καταστρέφεται; Εξαιτίας τους δεν είναι που δεν έχει γίνει ακόμα το σάδιο του Παναθηναικού; Αντί να ουρλίαζουν σαν άχρηστα υποκείμενα ενάντια σε όμορφα έργα (και κυρίως αναγκαία) που θα παράγουν πλούτο και θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες κόσμου, τα αριστεροειδή πλασματάκια καλύτερα να οργανώσουν κανα καθαρισμό των παραλιών απο τα πλαστικά (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) και καμμιά δενδροφύτευση στα βουνά που περιβάλλουν την Αθήνα. Ετσι για αλλαγή. Ετσι για να κάνουν εστω μια φορα στη μίζερη ζωούλα τους που πνίγεται στα "όχι" και τα "μη", κάτι σωστό. Κάτι που να θυμίζει ενεργό πολίτη του 21ου αιώνα και όχι πρωτο-κουμουνιστικό ρομποτάκι του 1920.
    Λένε στις αγγλόφωνες χώρες: ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΘΟΡΥΒΟ....καποιους μου θυμίζει αυτό :-) αλλα΄΄΄οτι και να κάνουν οι τενεκέδς, όσο και να ουρλιάξουν, στο τελος το Ελληνικό και θα πουλήθει και θα γίνει ένα καταπληκτικό σημείο στο λεκανοπέδιο για έλληνες και ξένους που θα το επισκέπτονται, είτε για το ενυδρείο ειτε για γκολφ, είτε για αγορές κλπ. Επίσης όταν θα βρουν δθλειά χιλιάδες κόσμου εκεί και όλοι θα λένε τι καλά που έγινα όλα αυτά, τα αριστεροειδη τενεκεδάκια τι θα έχουν να τους πουν άραγε;. Μαλλον θα το βουλώσουν και δεν θα έχουν πως να δικαιολογήσουν την αρνησυκυρία και τη αριστεριστικη μα_ακία με την οποία είναι απραγεμισμένα τα κρανία τους. Εκτός αν πουν στους αλλους ότο δεν θέλανε να βρουν εργασία και δεν θέλανε να περάοσυν όμορφα δπιλα στη θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πωλείται και ΠΑΡΑ-ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΑΤΟ και τα αριστεροειδή θα βράζουν στο ζουμί τους μέχρι να λιώσουν
    http://www.ypodomes.com/show_newsid.php?news_id=3311

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς: Τον τύπο που παραληρεί στα παραπάνω σχόλια: Είναι εξαιρετικά γελοίος ο τρόπος που γράφεις, σε σημείο που δεν αξίζει καν να σου απαντήσει κανείς σοβαρά. Τουλάχιστον μας κάνεις και γελάμε! Άντε, ώρα για ύπνο τώρα, προσπάθησε να χαλαρώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν γραφω τίποτα, απλά σας ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ. ΚΑΙ ΕΊΜΑΙ ΠΟΛΎ ΧΑΛΑΡΌΣ. Καποιοι άλλοι θα είναι στη τσίτα σύντομα όμως
    ;-)
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1139564

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Ανώνυμο2

    Καλά οταν σταματήσετε να γελάτε μπορείτε να μας απαντήσετε αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε γειά! Αντε καθίστε στα σπιτάκια σας και αφήστε τις μαλακίες, ήρθε η ώρα το Ελληνικό να αξιοποιηθεί και εσεις παλιο-σκοταδιστές δεν μπορείται να κάνετε τίποτα για αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ετσι για να ανοίξουν να μάτια και τα μυαλά κάποιων ΑΣΉΜΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΑΏΝ ανθρωπάκων που ζουν ακόμα στα 70s, τη στιγμή που ο πλανήτης βρίσκεται στο έτος 2011.
    Η γνώμη ενός παγκοσμίου φήμης ειδικού. Στην ουσία, το Ελληνικό έχει πάρει το δρόμο του. ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/03/2011_435752

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η επένδυση για το Ελληνικό κλειδώνει! Από χτες δεκάδες δημοσιεύματα μιλούν σχεδόν για ολοκληρωμένη συμφωνία και μάλιστα για πιθανότητα ανακοινώσεων ακόμα και μέσα στον Μάρτιο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πάμε για υλοποίηση του πιο φιλόδοξου πλάνου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    Εδώ και μήνες προετοιμάζεται το master plan το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο οι διαρροές στον τύπο ήταν πολλές και οι αντιδράσεις χλιαρές. Η Κυβέρνηση βλέποντας πολλά μεγάλα αναπτυξιακά έργα να μπλοκάρουν στους διαγωνισμούς και στο ΣτΕ από ομάδες πολιτών, οργανώσεις κ.α φαίνεται να επιλέγει τη λύση της διακρατικής συμφωνίας.

    Αυτό θα την γλυτώσει από τις περιπέτειες που έχει ένας διεθνής διαγωνισμός και μάλιστα με αυτή την εμβέλεια. Θα χρειάζονταν 1-2 χρόνια μελετών , 1 χρόνος για την προετοιμασίας των προκηρύξεων, 1-2 χρόνια για τη δημοπράτηση και τις ενδεχόμενες ενστάσεις διαγωνιζόμενων επί της διαδικασίας και φυσικά στο ΣτΕ. Συνολικά θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2017- 2018 να αρχίσει η πρώτη μπουλντόζα τις εργασίες ανάπλασης του χώρου.

    Αν όλα πάνε καλά και δημοσιοποιηθεί το σχέδιο με τους Άραβες, είναι πολύ πιθανό μετά το καλοκαίρι οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να έχουμε εκκίνηση των εργασιών από τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η επένδυση υπολογίζεται σε 5-7 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα καταβληθεί από τα funds του επενδυτή και θα διοχετευθούν στην αγορά λειτουργώντας σαν οξυγόνο στην ασφυξία που επικρατεί τα τελευταία 3 χρόνια.

    Ο κλάδος των κατασκευών είναι ο πρώτος που θα ευεργετηθεί και ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού κλάδου θα αποκτήσει αντικείμενο τη στιγμή που σήμερα υπάρχουν εταιρείες με πτυχίο 7ης τάξης που το αντικείμενο τους έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα.

    Ένας άλλος κλάδος που θα επωφεληθεί άμεσα θα είναι η Βιομηχανία για τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν ενώ ακολουθούν και οι υπηρεσίες που θα είναι απαραίτητες σε ένα τέτοιου μεγέθους έργο που είναι άνευ προηγουμένου τόσο στην Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερα σπάνιο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Ως γνωστό στο χώρο πρόκειται εκτός από Μητροπολιτικό Πάρκο που θα έχει έκταση περίπου 2-3.000 στρέμματα θα κατασκευαστούν εμπορικά κτίρια, ερευνητικά κέντρα, ξενοδοχεία, μαρίνες κ.α
    http://www.ypodomes.com/show_newsid.php?news_id=3860

    ΑπάντησηΔιαγραφή