Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Λόφος Λαμπράκη σύντομη ενημέρωση


Επιτυχία γνώρισε η συνέλευση κατοίκων στο Λόφο Λαμπράκη. Παραθέτουμε την ενημέρωση που μας έγινε από φίλη-ενεργό μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης:


Μια σύντομη ενημέρωση για την συγκέντρωση. Αρχίζουμε πρώτα από τα θετικά, είχε πάρα πολύ κόσμο, ήταν λαϊκός κόσμος της γειτονιάς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας. Μοιράστηκαν 200 έντυπα, δυστυχώς δεν είχαμε άλλα, τα έπαιρναν ευχάριστα χωρίς καχυποψία με μεγάλη διάθεση για συζήτηση αλλά σε προσωπικό επίπεδο, όχι παρέμβασης από τα μικρόφωνα, πολλοί διάβαζαν με προσοχή το πυκνογραμμένο έντυπο σχολίαζαν ότι καλά τα λέμε και ρωτούσαν ποιοι είμαστε και που θα μας συναντήσουν.
Επειδή οι καρέκλες που είχαμε ήταν λίγες, πολύς κόσμος κάθισε στο καφενείο του Δήμου και σε διάφορα άλλα σημεία του πάρκου, για αυτό το λόγο οι φωτογραφίες δεν αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των παρισταμένων είναι δε τραβηγμένες την ίδια χρονική στιγμή λόγω φόρτου εργασίας. Η ηλικιακή σύνθεση του κόσμου ήταν από 35 και πάνω με τα παιδιά τους, αρκετοί συνταξιούχοι, δυστυχώς όμως ελάχιστοι νέοι . Το πολύ θετικό είναι ότι μας έμαθε ο κόσμος, και ότι ανακοινώσαμε την πανελλαδική απεργία της Τρίτης και την ανάγκη της παρουσίας των πολιτών στις διαδηλώσεις. Τα αρνητικά είναι ότι δεν ήταν ούτε γλέντι ούτε συνέλευση όπως ήταν η αρχική μας επιδίωξη, ήταν ένα μικρό αλλά πολύ επιτυχημένο πολιτικό φεστιβάλ γειτονιάς, που όμως δεν καταφέραμε να το διαχειριστούμε τόσο καλά κυρίως γιατί ο κόσμος που δούλεψε ήταν λίγος και χωρίς ανάλογη εμπειρία. Την επόμενη φορά, είμαστε σίγουροι ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου