Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 8ΜΜ



Τους τελευταίους μήνες έχει αναδειχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών η εφαρμογή της Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή όπως αλλιώς λέγεται Καλλικράτης, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση μειώνει τους δήμους από 1034 που είναι σήμερα σε 340 έως 370 (σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση). Η μείωση όμως δεν αφορά μόνο τον αριθμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά μέσα από σημαντικές αλλαγές (αρμοδιοτήτων, πόρων, λειτουργιών) οδηγεί τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, -το πλησιέστερο κέντρο εξουσίας προς τον πολίτη, με τις όποιες δυνατότητες ελέγχου και πρόσβασης σε αυτόν είχαν οι τοπικές κοινωνίες - σε συρρίκνωση μέχρι το βαθμό εξαφάνισης.


Τέλος αλλά όχι ελάχιστο, εισαγάγει τη νεοφιλελεύθερη λογική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μιας και ουσιαστικά σπρώχνει το δημόσιο χώρο σε συνεργασίες με τους ιδιώτες (εργολάβους, κατασκευαστές, προμηθευτές κλπ).


Σε όλο αυτό το δυσάρεστο όσο και επικίνδυνο πλαίσιο για τις τοπικές κοινωνίες,

η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 30 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) με θέμα:


Απ’ τ’ Απεράνθου στον Καλλικράτη:

Ποια τοπική αυτοδιοίκηση θέλουμε.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος και η Ελένη Πορτάλιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου